Rýchla krémová polievka s medvedím cesnakom

Medvedí cesnak nielen výborne chutí, ale je aj veľmi zdravý, pretože obsahuje množstvo vitamínov a minerálov. V kombinácii s čerstvým chlebom na namáčanie je perfektným zdravým, lahodným a ľahkým jedlom!

Túto polievku z medvedieho cesnaku so zemiakmi pripravíš za 20 minút. Navyše si môžeš základný recept upraviť podľa svojich predstáv výmenou ingrediencií za iné alternatívy alebo dokonca pridaním ďalšej zeleniny alebo rôznych zdrojov bielkovín.

Recept na rýchlu krémovú polievku s medvedím cesnakom

Suroviny:

  • olej
  • cibuľa
  • zemiaky
  • petržlen
  • hrášok
  • smotana na varenie
  • voda/vývar
  • medvedí cesnak
  • soľ
  • korenie

Postup: 

1) V hrnci rozohrejeme olej. Pridáme nakrájanú cibuľu a restujeme 2-3 minúty, kým nebude priehľadná.

2) Do hrnca pridáme kocky zemiakov a petržlenu, hrášok a dusíme 1-2 minúty. Potom zalejeme vývarom/vodou a privedieme do varu. Na hrniec dáme pokrievku, znížime oheň a dusíme asi 15 minút, kým zelenina nezmäkne.

3) Potom pridáme smotanu na varenie a medvedí cesnak. Odstránime hrniec z ohňa a rozmixujeme do hladkého krému. Dochutíme soľou a korením a podľa potreby pridáme viac vody/vývaru.

4) Polievku môžeme podávať s čerstvými bylinkami, opečeným alebo čerstvým chlebom či semiačkami alebo orechmi.

Dobrú chuť!